Voetreflexologie

Voetreflexologie

Voetreflexologie

Voet-reflexologie

De voeten zijn het fundament van je lichaam. Het is je basis. Niet alleen omdat jouw voeten je staande houden, maar ook omdat er op je voeten zones aanwezig zijn, die overeenkomen met je organen en andere delen van je lichaam. 

Wat is voetreflexologie?

De voetreflexzones zijn via meridianen verbonden met jouw organen. Meridianen zijn energiebanen waarop acupunctuurpunten liggen. Deze punten kun je door middel van druk van je vingers behandelen. Dit heet ook wel acupressuur. Meridianen lopen door je hele lichaam. Als er een disbalans is ergens in het lichaam, dan kun je door het masseren van de bijbehorende voetreflexzone en de meridiaan deze disbalans weghalen. Hierdoor verminderen je klachten en kom je beter in balans.

Afbeelding: https://holistik.nl/voetreflexologie/

Voetenkaart

Voetreflexologie is al heel oud. Al meer dan 4000 jaar geleden ontdekten Chinezen dat op je voeten bepaalde zones aanwezig zijn, die overeenkomen met de organen van je lichaam. Door deze zones te masseren of door hier lichte druk op uit te oefenen, stimuleer je dat desbetreffende deel van je lichaam. Blokkades worden opgeheven, de doorbloeding wordt verbeterd en de energie stroomt beter door je lichaam. Het masseren heeft een positief effect op het zelfgenezende vermogen van het lichaam.
Dit zijn wij haast vergeten, maar het zit nog steeds in ons: als jij je teen stoot tegen een tafelpoot, dan grijp je ook automatisch naar je teen en wrijf je er over om de pijn weg te krijgen. En dat is eigenlijk ook wat ik doe: door druk te geven op de pijnlijke plekken in je voet, kunnen pijnlijke klachten elders in het lichaam verminderen.

Het lichaam kan zichzelf alleen maar genezen als het in balans is. Maar in de huidige tijd van stress en drukte is die balans juist weg en is het evenwicht verstoord. Hierdoor kunnen veel klachten ontstaan, denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, rugpijn of pijnlijke schouders. Maar ook niet meer goed kunnen slapen en een slechte spijsvertering kunnen het gevolg zijn van een lichaam in disbalans.

Voetreflexbehandeling

De VoetreflexPlus™ methode

Voetreflexologie

Ik werk in mijn praktijk met de VoetreflexPlusTM methode van Total Health. Dit is een combinatie van Westerse en Chinese massagetechnieken. Bij de Westerse voetreflexologie worden alleen de voeten behandeld. Dit doe je door speciale duimtechnieken toe te passen.

Bij de Chinese voetreflexologie worden niet alleen de reflexzones op de voeten gebruikt, maar ook de meridiaan-banen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën. Hier worden ook zogenaamde ‘glijdende’ massagetechnieken toegepast. Beide technieken vullen elkaar perfect aan

Door vanuit verschillende aspecten naar een klacht te kijken kan een beter behandelplan worden opgesteld. Ik kijk daarom ook naar je levensstijl, welke gezondheidsklachten er eventueel verder zijn en of er gebeurtenissen in je leven zijn voorgevallen, die van invloed kunnen zijn op de hoofdklacht.
Tijdens een behandeltraject geef ik ook adviezen. waardoor je zelf je eigen genezingsproces positief kunt beïnvloeden en ik coach je hierbij. 
Kortom, ik kijk verder dan alleen de fysieke klacht.

Wat kan ik voor je doen?

Een voetreflexmassage kan voor veel zaken worden ingezet. Als preventie, voor het behandelen van een klacht of gewoon lekker ter ontspanning. Of ik jou kan helpen is afhankelijk van de klacht(en) die je hebt. Daarom is er altijd eerst een kennismakingsgesprek, waarin we kijken of ik jou ook daadwerkelijk kan helpen. Vaak is er sprake van één hoofdklacht en meerdere subklachten. In overleg bepalen we wat ik voor jou kan doen. 

Ik heb een klacht

Meer informatie over mijn werkwijze bij het behandelen van klachten vind je hier.

Ik wil graag ontspanning

Je ontdekt hier de mogelijkheden voor een betere ontspanning.

Met voetreflexologie kun je geen ernstige ziektes genezen, maar een ontspannende voetreflexbehandeling kan stress, pijn en angstgevoelens verminderen, waardoor je je toch beter voelt. Daarom geef ik ook maandelijks voetreflexmasages in het Toon Hermans Huis in Hoogeveen, een inloophuis voor mensen die te maken hebben met kanker. 

Naast voetreflexzones behandel ik ook acupunctuurpunten.
Ik gebruik hierbij géén naalden!

Ervaringen

Ik ben bij Janine gekomen met verschillende klachten. Dankzij haar voetreflexbehandelingen zijn deze klachten, zoals: spierspanning, obstipatie en menstruatieklachten behoorlijk afgenomen.

De behandeling voelt fijn en ontspannen en geeft daarnaast ook rust.

Het persoonlijk contact met Janine verloopt erg prettig. Ze heeft aandacht voor je klachten en een brede kennis. Wanneer sommige drukpunten "te" gevoelig zijn, past ze haar behandeling hierop aan. De behandeling is voor mij een heerlijk moment, waarin ik voel dat mijn lichaam als het ware 'aan' wordt gezet en tijdens de behandeling ontspannen wordt. Het blijft bijzonder om te ervaren hoeveel goed een voetreflexbehandeling van Janine mijn lichaam doet.

Jet